Funktionärer

För att kunna genomföra ett lyckat och säkert evenemang samt få det att fungera så bra som möjligt för både deltagare, publik och allmänhet så behöver vi hjälp av ett stort antal funktionärer.
Det är ett välkänt faktum att funktionärer bidrar till deltagarnas totala upplevelse av ett evenemang. Du kan som funktionär vara stolt över din insats eftersom inget lopp kunde genomföras utan er hjälp.

Åland Swimrun har en lång bansträckning som kommer att kräva en del funktionärer längs rutten. Det behövs personer som kör följebåtar och övervakar simetapperna samt personer på land bl.a. vid kontrollpunkter, vid vätske- och servicestationer samt som första hjälp-kunning ifall olyckan är framme. Vid målområdet behövs bl.a. personer som tar bort tidtagningschip, delar ut minnesprylar och sköter om vätske- och energistationen.

Vill du ha ditt namn med på funktionärslistan inför Åland Swimrun 2018?

Kanske ditt sällskap ska delta i loppet och du under tiden gärna vill ha en funktionärsuppgift. Eller kanske du tillsammans med din förening vill komma som en grupp och förtjäna en liten slant till er föreningskassa? Eller kanske du bara vill vara med och ta del av ett fartfyllt evenemang på ett annat sätt än de som deltar i loppet?

Du behöver inte kunna något om sporten och/eller ha några andra förkunskaper – vi lär dig det du behöver kunna.Vi ser dock gärna att du är över 18 år, men även för yngre finns det uppgifter. Har du godkända första hjälp-kunskaper är det ett stort plus.

Åland Swimrun ordnas lördagen 22.9 mellan kl.6.00- ca 20.00. Om en hel dag blir för lång för dig är vi också tacksamma om du kan vara med t.ex halva dagen.
Funktionärssamling sker troligen på fredag 21.9, kl. 19.00 i Käringsund. Då går vi igenom loppet och allas uppgifter. Funktionärerna bjuds på pastabuffé på fredagkväll.

Tveka inte att höra av dig till ia.colerus@alandevent.com om du är intresserad av att hjälpa till och genomföra Åland Swimrun 2018.
Förutom pasta på fredag bjuder vi dig på ät- och drickbart under tävlingsdagen. Föreningar som kommer funktionärer kan vi erbjuda en liten slant till föreningskassan.