Funktionärer

För att kunna genomföra ett lyckat och säkert evenemang samt få det att fungera så bra som möjligt för både deltagare, publik och allmänhet så behöver vi hjälp av ett stort antal funktionärer.
Det är ett välkänt faktum att funktionärer bidrar till deltagarnas totala upplevelse av ett evenemang. Du kan som funktionär vara stolt över din insats eftersom inget lopp kunde genomföras utan er hjälp.

Åland Swimrun har en lång bansträckning som kräver en del funktionärer längs rutten. Det behövs personer som kör följebåtar och övervakar simetapperna samt personer på land bl.a. vid kontrollpunkter, vid vätske- och servicestationer samt som första hjälp-kunning ifall olyckan är framme. Vid målområdet behövs bl.a. personer som tar bort tidtagningschip, delar ut minnesprylar och sköter om vätske- och energistationen.

Vill du ha ditt namn med på funktionärslistan inför Åland Swimrun 2022?

Kanske ditt sällskap ska delta i loppet och du under tiden gärna vill ha en funktionärsuppgift. Eller kanske du tillsammans med din förening vill komma som en grupp och förtjäna en liten slant till er föreningskassa? Eller kanske du bara vill vara med och ta del av ett fartfyllt evenemang på ett annat sätt än de som deltar i loppet?

Du behöver inte kunna något om sporten och/eller ha några andra förkunskaper – vi lär dig det du behöver kunna.Vi ser dock gärna att du är över 18 år!  Har du godkända första hjälp-kunskaper är det ett stort plus och för att övervaka simetapperna behöver du vara sjövan för att kunna hjälpa/ rädda deltagare vid behov.

Åland Swimrun- funktionärer behövs fredag 9.9 ca kl. 16.30-18.30 och lördagen 10.9 mellan kl.6.00- ca 20.00. Om en hel lördag blir för lång för dig är vi också tacksamma om du kan vara med t.ex halva dagen.
Troligtvis blir det aktuellt med en funktionärsträff före tävlingen!

Tveka inte att höra av dig till ia.colerus@alandevent.com om du är intresserad av att hjälpa till och genomföra Åland Swimrun 2022.
Fredagens funktionärer bjuds på pasta efter avslutat jobb. Under lördagen bjuder vi på ät- och drickbart under dagen. Som funktionär har du möjlighet att kostnadsfritt istället delta i något av våra andra idrottsevenemang!

Föreningar, klubbar, lag?

Föreningar som kommer funktionärer kan vi erbjuda en liten slant till föreningskassan!